Cu UPC Wi-Free ai acces gratuit

la internet oriunde

 
 

Despre Wi-Free

 

Wi-Free este un serviciu oferit de UPC clientilor sai de internet, prin care asigura acestora acces gratuit la internet, in sute de mii de locatii in Romania si alte milioane de locatii in lume.

 

Serviciul UPC Wi-Free este oferit gratuit clientilor de internet UPC si nu poate fi activat separat de acesta.

 

Cu UPC Wi-Free ai super beneficii:

  • Peste 200.000 de puncte de acces Wi-Free in Romania si alte 5,2 milioane in lume;
  • Ai acces la internet in afara casei, gratuit, nelimitat si sigur;
  • Este un mod simplu de a ramane conectat.

Inregistrare in 3 pasi simpli:

 

Intra in contul tau MyUPC

Acceseaza “UPC Wi-Free” din meniul “Produse si servicii”

Configureaza parola dedicata serviciului Wi-Free.

Apoi, pe dispozitivul tau mobil, alegi reteaua UPC Wi-Free, introduci numele de utilizator My UPC si parola recent configurata si apoi te vei conecta automat de fiecare data cand intri in aria de acoperire a retelei UPC Wi-Free.

 
 

Cum iti activezi UPC Wi-Free pe dispozitivul tau mobil:

 

Android

 

Acceseaza meniul Wi-Fi

 

Alege reteaua UPC Wi-Free

 

Introdu datele de conectare

Apple

 

Acceseaza meniul Wi-Fi

 

Alege reteaua UPC Wi-Free

 

Introdu datele de conectare

Windows Phone

 

Acceseaza meniul Wi-Fi

 

Alege reteaua UPC Wi-Free

 

Introdu datele de conectare

 
 

Cum functioneaza

 

Nimic mai simplu: intrucat folosesti serviciul de internet de la UPC, te bucuri

de o retea wireless extinsa, la nivel national si chiar international.

 

Doua retele

wireless separate:

 
 

Am activat o a doua retea Wi-Fi pe modem-urile UPC, pe care am adaugat o banda suplimentara dedicata serviciului UPC Wi-Free, fara a afecta viteza retelei private. Cele doua retele sunt independente una de cealalta, fiecare avand provizionata o banda dedicata.

 
 

Viteza ta de internet

nu este afectata

 
 

Vei continua sa navighezi pe reteaua ta privata la viteza maxima contractata prin abonamentul tau de internet. Banda aditionala necesara retelei UPC Wi-Free, va fi oferita separat, de catre UPC.

 
 

Odata logat –

ramai conectat

 
 

Dupa prima autentificare la reteaua UPC Wi-Free, dispozitivul tau mobil se va conecta automat oriunde gaseste disponibila reteaua UPC Wi-Free.

 
 

UPC Wi-Free, cea mai sigura retea de hotspot-uri din Romania

 

Reteaua UPC Wi-Free este mult mai sigura decat retelele wireless la care poti avea acces gratuit, cum ar fi cele din cafenele sau baruri. Cu UPC Wi-Free, nivelul de securitate este maxim, astfel incat datele tale personale sunt in deplina siguranta.

 

Wi-Free in strainatate:

 

Cu UPC va puteti bucura, de asemenea, de serviciul nostru gratuit la internet Wi-Free in strainatate. Conecteaza-te la milioane de hotspoturi Wi-Fi din Europa si Statele Unite ale Americii pentru acces gratuit la internet in calatoriile tale. O modalitate foarte buna de a scapa de costurile de roaming in timpul calatoriei tale de vacanta sau de afaceri.

 

 
 

Intrebari frecvente

Ai vreo intrebare legata de produsul nostru?

Ce trebuie sa fac pentru a utiliza UPC Wi-Free?

In primul rand, trebuie sa folosesti servicii de internet de la UPC. Inregistrare e foarte rapida, in 3 pasi simpli:
- Intra in contul tau MyUPC, pe my.upc.ro
- Mergi in sectiunea “UPC Wi-Free” din meniul “Produse si servicii”
- Configureaza parola dedicata serviciului Wi-Free.

Apoi, pe dispozitivul tau mobil, alegi reteaua UPC Wi-Free, introduci numele de utilizator MyUPC si parola recent configurata si apoi te vei conecta automat de fiecare data cand intri in aria de acoperire a retelei Wi-Free. 

Ce este Wi-Free?

Wi-Free este un serviciu suplimentar de internet, oferit de UPC Romania, cu ajutorul caruia clientii existenti ai serviciului de internet fix pot naviga gratuit si in afara casei, folosind sute de mii de hotspot-uri din Romania.
 
Un modem WLAN UPC cuprinde doua retele wireless distincte, ce sunt separate una de cealalta, in siguranta. Utilizatorii de internet de la UPC pot naviga in reteaua privata, fara pierdere de viteza. In cea de-a doua retea, care este folosita pentru Wi-Free, aceiasi utilizatori pot naviga pe internet folosind o conexiune furnizata suplimentar.
 
Toti clientii UPC Wi-Free pot folosi gratuit serviciul pentru a se conecta la sute de mii de hotspot-uri din Romania.
 
Dupa prima conectare cu succes la Wi-Free, clientii sunt apoi autentificati in mod automat, imediat ce un hotspot Wi-Free este disponibil in zona. Cu cat sunt mai multi clienti in comunitatea Wi-Free, cu atat este mai buna acoperirea si disponibilitatea serviciului.
 
Serviciul UPC Wi-Free este oferit doar clientilor ce folosesc servicii de internet  de la UPC. 

Cine poate utiliza Wi-Free?

Wi-Free este disponibil pentru toti clientii serviciului de internet de la UPC.
 
Clientii care dezactiveaza Wi-Free prin MyUPC nu vor mai putea folosi serviciul.

Ce dispozitive pot folosi cu Wi-Free?

In principiu, pentru a te conecta la Wi-Free, poti folosi toate dispozitivele cu un receptor WLAN integrat (iPhone, iPad, telefoane si tablete Android / Windows).

La ce retea ma conectez daca ambele retele wireless (personala si Wi-Free) sunt disponibile?

Reteaua wireless personala este intotdeauna preferata retelei Wi-Free. Nu te vei conecta in mod automat la reteaua Wi-Free la domiciliu, deoarece reteaua personala wireless foloseste intreaga capacitate a conexiunii tale de Internet, pe cand reteaua Wi-Free are doar 10 Mbps provizionati separat.
 
Toate dispozitivele conectate cu succes la reteaua personala vor continua sa se conecteze la aceasta retea si nu la Wi-Free. In plus, modemul memoreaza adresele MAC ale dispozitivelor mobile si in mod automat le atribuie la reteaua wireless personala.
 
In ciuda preferintei pentru reteaua wireless privata, se poate intampla ca dispozitivele mobile sa afiseze alte hotspot-uri Wi-Free in aceeasi cladire (de exemplu, de la vecini).
 
Prin urmare, in functie de dispozitiv, Wi-Free poate fi selectat si este posibil sa nu benefiezi de intreaga capacitate a conexiunii personale de internet. In acest caz, ar trebui sa treci manual pe reteaua WLAN personala din setarile telefonului mobil, pentru a profita la maxim de viteza contractata prin abonamentul la  serviciul de internet.
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="true"

Intrebari frecvente

 

1. Utilizarea Wi-Free

 

Ce trebuie sa fac pentru a utiliza UPC Wi-Free?

 

In primul rand, trebuie sa folosesti servicii de internet de la UPC. Apoi, trebuie sa intri in MyUPC, contul de client gratuit, pentru a crea parola personala la serviciul pentru UPC Wi-Free.

 

Prima data cand esti in aproprierea unui hotspot Wi-Free, conecteaza-te folosind numele de utilizator MyUPC si parola Wi-Free.

 

2. Navighezi gratuit cu Wi-Free

 

Ce este Wi-Free?

 

Wi-Free este un serviciu suplimentar oferit de UPC Romania cu care clientii de Internet pot naviga gratuit, folosind mii de hotspot-uri din Romania.

 

Un modem WLAN UPC cuprinde doua retele wireless distincte, ce sunt separate una de cealalta, in siguranta. Utilizatorii de internet de la UPC pot naviga in reteaua privata, fara pierdere de viteza. In cea de a doua retea, care este folosita pentru Wi-Free, aceiasi utilizatori pot naviga pe internet folosind o conexiune furnizata suplimentar.

 

Toti clientii UPC Wi-Free pot folosi gratuit serviciul pentru a se conecta la sute de mii de hotspot-uri din Romania.

 

După prima conectare cu succes la Wi-Free, clientii sunt apoi autentificati in mod automat, imediat ce un hotspot Wi-Free este disponibil in zona. Cu cat sunt mai multi clienti in comunitatea Wi-Free, cu atat este mai buna acoperirea si disponibilitatea serviciului.

 

 

3. Cine poate utiliza Wi-Free?

 

Wi-Free este disponibil pentru toti clientii serviciului de internet de la UPC.

 

Clientii care dezactiveaza serviciul Wi-Free prin MyUPC nu vor mai putea folosi serviciul.

 

4. Ce dispozitive pot folosi cu Wi-Free?

 

In principiu, poti folosi toate dispozitivele cu un receptor WLAN pentru a te conecta la Wi-Free (de exemplu, iPhone-uri sau iPad-uri, telefoane si tablete Android / Windows, Mac-uri si PC-uri).

 

5. Diferenta dintre Wi-Free si o retea wireless personala

 

La ce retea ma conectez daca ambele retele wireless (personala si Wi-Free) sunt disponibile?

 

Rețeaua wireless personala este intotdeauna preferata retelei Wi-Free de pe modem. Nu te vei conecta in mod automat la reteaua Wi-Free la domiciliu, deoarece reteaua personala wireless foloseste intreaga capacitate a conexiunii tale de Internet, pe cand reteaua WiFree are doar 10 Mbps provizionati separat.

 

Toate dispozitivele conectate cu succes la reteaua personala vor continua sa se conecteze la aceasta retea si nu la Wi-Free. In plus, modemul memoreaza adresele MAC ale dispozitivelor mobile si in mod automat le atribuie la reteaua wireless personala.

 

In ciuda preferintei pentru reteaua wireless privata, se poate intampla ca dispozitivele mobile sa afiseze alte hotspot-uri Wi-Free in aceeasi cladire (de exemplu, de la vecini).

 

Prin urmare, in functie de dispozitiv, Wi-Free poate fi selectat si este posibil sa nu benefiezi de intreaga capacitate a conexiunii personale de internet. In acest caz, ar trebui sa treci manual pe reteaua WLAN personala din setarile telefonului mobil, pentru a profita la maxim de viteza contractata prin abonamentul la serviciul de internet.

 

6. Viteza de Internet Wi-Free

 

Va fi afectata viteza mea de internet de prezenta Wi-Free pe modem?

 

Wi-Free are provizionata propria latime de banda (viteza), care este prevazuta in special pentru acest serviciu. Aceasta viteza este împărtita de catre toate dispozitivele (maxim 5) conectate la acelasi hotspot Wi-Free. Numarul de dispozitive capabile sa se conecteze simultan cu acelasi cont la Wi-Free este limitat la trei, pentru fiecare client.

Toate serviciile de internet sunt disponibile pe Wi-Free.

Wi-Free ofera utilizarea nelimitata a datelor.

Viteza abonamentului personal de Internet privat nu va fi afectata de Wi-Free. Vitezele de download si de upload raman neschimbate.

Viteza de internet necesara folosirii serviciului WiFree va fi oferita separat si gratuit de catre UPC.

 

7. Dispozitive client din reteaua Wi-Free

 

Cum sunt separate dispozitivele clientilor din retea?

 

Orice dispozitiv al unui client UPC care stabileste o legatura cu Wi-Free va primi o adresa IPv4 publica. Astfel, dispozitivele clientilor nu pot stabili o legatura unul cu celalalt. De asemenea, te protejeaza impotriva unui potențial abuz.

 

8. Costul folosirii retelei Wi-Free

 

Este serviciul Wi-Free supus unei taxe?

Wi-Free este gratuit. Singura conditie este sa ai un abonament la serviciul de internet de la UPC.

 

9. Parola Wi-Free uitata

 

Am uitat parola Wi-Free. Ce pot sa fac?

 

Poti schimba parola Wi-Free in orice moment, accesand meniul "Produsele mele" din contul tau gratuit MyUPC.

 

10. Nivelul de radiatii Wi-Free

 

Emite un model WLAN mai multe radiatii, în cazul în care Wi-Free este activat?

 

Wi-Free nu creste nivelul de radiatii al modemului WLAN, pentru ca foloseste aceleasi antene ce sunt utilizate pentru transmiterea retelei Wireless personale UPC.

 

11. Nu ma pot conecta la reteaua Wi-Free

 

De ce nu ma pot conecta la Wi-Free?

 

Aici vei gasi posibile cauze si solutii recomandate, daca esti in imposibilitatea de a te conecta la reteaua de internet Wi-Free.

 

Te rugam sa ai in vedere faptul ca cele mai multe dispozitive mobile nu indica cauza exacta a incapacității de se conecta, deci problema nu poate fi intotdeauna rezolvata de catre UPC.

 

Motiv:

 

Nu te afli in apropierea unui hotspot Wi-Free sau semnalul este prea slab.

 

Solutie:

 

Mutare in raza de actiune a unui hotspot Wi-Free.

 

Motiv:

 

Nu esti inregistrat in comunitatea Wi-Free.

 

Soluție:

 

Inregistreaza-te pentru Wi-Free prin contul tau MyUPC.

 

Motiv:

 

Ai introdus o parola gresita.

 

Solutie:

 

Schimba-ti parola Wi-Free accesand meniul dedicat din contul tau MyUPC. Asigura-te ca utilizezi parola Wi-Free, si nu parola de acces la contul MyUPC. Numele de utilizator pentru MyUPC si pentru Wi-Free sunt insa identice.

 

Motiv:

 

Ai dezactivat modem-ul WLAN pentru Wi-Free.

 

Solutie:

 

Inregistreaza-te pentru Wi-Free in contul tau MyUPC. Acest lucru va anula dezactivarea anterioara.

 

Motiv:

 

Sistemul de operare de pe dispozitivul mobil nu este acceptat.

 

Solutie:

 

Incearca sa te conectezi la Wi-Free de pe un alt dispozitiv mobil.

 

Motiv:

 

Incerci sa te conectati la Wi-Free la domiciliu.

 

Solutie:

 

Esti impiedicat sa te conectezi la reteaua Wi-Free de pe modem-ul de acasa pentru ca reteaua wireless personala utilizeaza capacitatea deplina a conexiunii tale la internet. Pentru cea mai buna experienta, conecteaza-te la reteaua wireless personala.

 

Motiv:

 

Esti in casa unui prieten sau membru al familiei si esti conectat la reteaua lor privata WiFi.

 

Solutie:

 

Dacă te-ai conectat deja la rețeaua wireless personala pe un modem, nu vei putea sa te conectezi la reteaua Wi-Free pe acest modem. Foloseste reteaua wireless privata sau incearca urmatorii pasi, in cazul in care doresti sa te conectezi la Wi-Free:

 

  • Scoate reteaua wireless privata din lista de retele disponibile pe dispozitivul mobil ("Uita de aceasta retea", "Ignorati aceasta retea").
  • Reporneste modemul.
 

Acum te poti conecta la Wi-Free.

 

Motiv:

 

Exista deja cinci utilizatori conectati la acelasi hotspot Wi-Free

 

Solutie:

 

Asteapta pana cand un utilizator paraseste hotspot WiFree sau cauta un alt hotspot Wi-Free.

 

Motiv:

 

Ai deja trei conexiuni active la Wi-Free asociate contului MyUPC.

 

Solutie:

 

Inchide cel putin o conexiune activa si incearca sa te conectezi cu noul dispozitiv.

 

12. Securitatea retelei Wi-Free

 

Cat de sigur este traficul de date prin Wi-Free?

 

Reteaua Wi-Free se bucura de acelasi nivel de securitate ca rețeaua wireless personala. Este utilizat protocolul WPA2. Securitatea retelei wireless personala nu este afectata de Wi-Free.

 

Responsabilitatea atunci cand foloseste internetul este insa mereu la utilizatorul individual. Utilizatorul este responsabil pentru actiunile sale si poate fi tras la raspundere pentru aceste actiuni. Proprietarii de hotspoturi Wi-Free nu sunt responsabili pentru activitatile care se desfasoara pe acestea.

 

13. Consumul de energie Wi-Free

 

Creste Wi-Free consumul de energie?

 

Activarea Wi-Free si conectarea dispozitivelor la Wi-Free nu creste consumul de energie. Doar transferul de date prin intermediul Wi-Free duce la o usoara crestere a consumului de energie.

 

Dacă Wi-Free este activ în timp ce rețeaua wireless privata este inactiva, consumul de energie va crește cu pana la doi wați, in functie de tipul de modem utilizat. Daca reteaua wireless privata si Wi-Free sunt utilizate in acelasi timp, cresterea consumului de energie este minima.

 

14. Reduce costurile cu Wi-Free

 

De ce sa ma inregistrez in comunitatea UPC Wi-Free?

 

Cu Wi-Free, UPC ofera o alternativa la transferul de date mobile prin intermediul retelelor de telefonie mobilă, care ajung de multe ori la limitele capacitații lor. Wi-Free, de asemenea, ajuta la reducerea costurilor clientilor, deoarece acestia nu mai trebuie sa plateasca pentru transferul de date costisitoare prin intermediul retelelor de telefonie mobilă.

 

15. Wi-Free nu este afișat în contul meu MyUPC.

 

De ce nu vad optiunea UPC Wi-Free in meniul din contul meu MyUPC?

 

Daca nu ai optiunea UPC Wi-Free in meniul dedicat din contul tau MyUPC, acest lucru se poate datora faptului ca nu esti client al serviciilor de internet de la UPC.

 

16. Unde pot gasi hotspot-uri UPC Wi-Free?

 

Reteaua UPC Wi-Free este emisa de modem-urile Thomson TGW870, Cisco EPC 3925, Ubee EVW3226 și Technicolor 7200. Smartphone-uri, tablete, laptop-uri sau alte dispozitive echipate cu o placa de rețea wireless se pot conecta la reteaua UPC Wi-Free, emisa de oricare din aceste modemuri. Ca sa te conectezi la reteaua UPC Wi-Free trebuie sa configurezi conexiunea la dispozitiv utilizand numele de utilizator MyUPC-ul și parola configurata pentru serviciul UPC Wi-Free.