Business SecureSign |
|
---|---|
Abonament lunar |
4 € |
Descriere
Angajații dumneavoastră vor intra în posesia certificatului digital calificat în cel mai rapid mod, fără drumuri inutile la notar, bancă sau altă instituție.
Kit-ul pentru semnătură digitală este trimis prin curier în orice localitate din țară.
Domenii de utilizare
Intrebari frecvente
Un certificat digital este o „carte de identitate” virtuală, care permite identificarea fără echivoc a unei persoane in mediul electronic. Certificatele digitale garanteaza că o anumită acţiune efectuata in mediul virtual a fost efectuată de o anumită entitate. Garanţia este asigurată de faptul că certificatul are semnatura electronica a Autoritatii de Certificare, al cărui certificat are la rândul lui semnatura electronica a unei alte Autoritati de Certificare, creându-se aşa-numitul lant de incredere.
Cele trei motive principale pentru care se recomanda folosirea semnaturilor digitale sunt:
Orice persoana care, in baza unui contract incheiat cu un furnizor acreditat de servicii de certificare, detine o pereche functionala - cheie publica / cheie privata - si are o identitate probata printr-un certificat digital emis de acel furnizor.
Un cod digital cu caracter de unicitate, generat printr-un dispozitiv hardware si/sau software specializat. În contextul semnăturii digitale cheia privată contine datele de creare a semnăturii electronice.
Un cod digital, perechea cheii private necesara verificarii semnaturii electronice. În contextul semnăturii digitale cheia publică contine datele de verificare a semnăturii electronice.
eToken-ul, smart card-ul sau orice alt dispozitiv specializat contine un microprocesor care genereaza cele doua chei: publica si privata.
Conform normelor de aplicare a Legii 455/2001 privind semnatura electronica, un furnizor de servicii de certificare acreditat este acela care indeplineste toate condiţiile necesare emiterii de certificate calificate şi utilizeaza dispozitive securizate de generare a semnaturii electronice (dispozitive criptografice), omologate de o agenţie de omologare agreată de autoritatea de reglementare si supraveghere.
Astfel ca, orice document semnat cu o semnatura electronica valida (extinsa) are opozabilitate in instanta.